Vancouver

Location
Rotterdam, NL
Client
OVG Projectontwikkeling BV
Initiated
2006
Completion
2009
Size
14.600 sqm
Project Team, Photos & Collaborators
Michael Geensen, Carl Greveling, Martjan den Hoed, Walter Hoogerwerf, Kees Kaan, Vincent Panhuysen, Antonia Reif, Dikkie Scipio, Luuk Stoltenborg, Yaron Tam

Photos
Sebastian van Damme

The main design objective of the office building is to maximize its volume, floor space, gross/net ratio within the urban and zoning plan, and creating large floor plates for generous work places.
By wrapping the program in a supporting white concrete prefab façade, as opposed to the stated red brick, the building distinguishes itself between the nearby red housing and the black office building. The simple yet muscular building which came into existence seems to play a central role in a curious and interesting composition of old and new and, as such forms a keystone of the ambitious urban development plan of Laan op Zuid.