02 2020
February 2020
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
14/02 2020

Construction progress at NACH

Explore the full photo report of the ongoing construction from a recent visit to the New Amsterdam Courthouse building site.

Located in the south of Amsterdam, the new Courthouse building has been steadily progressing since topping out in 2019.

The facade glazing is being mounted, nearly closing up the building. On the inside rough finishes have been put in, as well as natural stone wall cladding.

KAAN Architecten is undertaking works for the New Amsterdam Courthouse as part of a consortium which includes Macquarie Corporate Holdings Ltd., ABT, DVP, Heijmans and Facilicom.

Photography by Sebastian van Damme.

10/02 2020

Two years of construction in one minute

This January marked the two year anniversary of starting the renovation and extension of Paleis Het Loo. During the past year, major progress has been made in the Bassecourt, which was excavated to make room for the new entrance facilities and exhibition spaces.

The deepest point of the construction pit has been reached and concrete was poured and cured underwater to make sure the structure is without tears or leaks. Following that process, first walls of the underground facilities have been raised.

Watch below the recap of the past two years, or click here to keep up with the ongoing video series following the construction progress.

Featured image by Sebastian van Damme.

 

06/02 2020

Tranquil landscape of Crematorium Siesegem takes shape

Vast cultivated landscape surrounding the Crematorium Siesegem in Aalst is captured in mesmerizing drone photos by Marcel IJzerman. 

Nestled in the landscape designed by Erik Dhont, the crematorium building is a comforting sequence of spaces in symbiotic relationship with its surroundings. Its calm, easily readable environment and tranquil landscape merge together to emanate genuine serenity. This cohesive relationship between the building and the nature is essential, and it became even stronger when the final form of the new landscape expressed its full potential after a few seasons.

Trees and shrubs line the perimeter while the crematorium is situated in the middle, with a footprint of 74 by 74 meters. The surrounding greenery is envisioned as an extension of the crematorium space and is an important part of the funeral ceremony.

Upon arrival, undulating hills emerge from the ground among the parking areas, while a dynamic landscape spreads to the east articulated by natural flora development on the sloping topography. The hills for scattering the ashes and the urn garden rise along the northern facade, bringing the landscape into the ceremonial proceedings.

Photgraphs by Marcel IJzerman.